tirsdag 3. november 2009

6 848 milliarder kroner!

Nå har Obama fått den første regninga på helsereformen han skal innføre i USA. De regnet selvfølgelig med at den kom til å bli høy. Men 6848 milliarder, var langt over budsjettet.

Vi i Norge er vant til å betale skatt og få gratis skolegang og helsevesen. Men dette er noe helt nytt for amerikanerne. Først og fremst er det de med helseforsikring og de ansatte ved private sykehus som protesterer. Og i og for seg er det ikke noe særlig overraskende. For det første vil mange av de ansatte gå drastisk ned i lønn og for det andre frykter folk for kvalitetssvikt. Når man selv betaler for en tjeneste, forventer man at det man får er bra. Hvis ikke, klager man bare. Slik fungerer det hvertfall i USA. Mange har moret seg med å lese de lange listene over hva folk har klaget på og hvilke saker som har kommet igjennom.Tørking av hunder i mikro, brannskader av varm kaffe, etc, etc.
Kanskje føler de at de mister kontrollen over helsevesenet med den nye reformen?
For meg virker det som en bra ting at de endelig får et skikkelig helsetilbud til alle. Kan de ikke ha både en kommunal og en privat variant. Noe er vel bedre enn ingenting?

Men det er spesielt en ting jeg har lurt veldig på. Hvor skal pengene komme fra og på hvem sin bekostning?
Hvis du har noe informasjon angående dette. Tar jeg den imot med stor takknemlighet.

3 kommentarer:

  1. Det er i alle fall ufattelig at en president som lager et slikt gigantunderskudd, hylles som en av de store...

    SvarSlett
  2. Jeg har bare en ting å si, "heia Obama" :)

    SvarSlett