tirsdag 13. oktober 2009

"It's all about the money"

Da er endelig statsbudsjettet for 2010 lagt fram. Presist kl 10.00 var Kristin Halvorsen ute med de spennende tallene. Siden statsbudsjettet er et meget stort dokument, er det nå opp til media å gi oss den viktigste informasjonen.

For dere som ønsker en kort og god oversikt over de største sakene, vil jeg anbefalle: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3317094.ece


Det er ingen overraskelse at politiet ble en av vinnerne i det nye statsbudsjettet. Det hjelper altså å klage. Spesielt når man regnes som en av samfunnets viktigste organ.

Men hva med de stemmeløse her i samfunnet?
Etter det jeg har fått med meg, er det svært lite fokus på f.eks skolehelsetjenesten.
Det er selvfølgelig kjempeflott at det er bevilget en del penger til helse. Men jeg savner enda mer fokus på skolehelsetjenesten. Mange psykologer mener at den viktigste personlighetsutviklingen skjer nettopp i ungdomsårene. Da er man spesielt sårbar på områder som har med identitet å gjøre. Og det er nettopp da man har et ekstra behov for en trygg voksen å prate med. Mange finner en slik voksen på skolen. Men det er ikke alltid like lett å gå til læreren. Derfor er muligheten til å besøke helsesøsteren, kjempe viktig. Dessuten har helsesøsteren også både mulighet og kompetanse til å hjelpe. Hvis man har behov for det.

Hvis man brekker foten, får man umiddelbar hjelp. Men hvis man sliter med depresjon, blir man satt på vent. Et av verdensrikeste land burde ha rå til å hjelpe sine borgere som har psykiske problemer.

"Vi har alt, men det er også alt vi har"

4 kommentarer:

  1. Likte avlutnings kommentaren. Det er sant at vi bor i et godt land, men betyr det at vi lever i et bra land. Flott innlegg, veldig spennende.

    SvarSlett
  2. Bra du har fokus på det psykiske. Mange har psykiske plager, men får ikke hjelp.

    SvarSlett
  3. Kjekt at du har fått blogg! Bra!!!

    SvarSlett
  4. Kjære "Anonym" jeg er helt enig! Og da er det spesielt viktig at vi er med og setter fokus på psykiske prager.

    SvarSlett